Treinen bekogeld met zwaar vuurwerk, machinist zeer ontdaan

PRORAIL DOET AANGIFTEVerschillende treinen zijn op kerstavond bekogeld met zwaar vuurwerk. Dat heeft ProRail gemeld. Een machinist in Amsterdam schrok zo dat hij is opgevangen op het station.

 

De spoorbeheerder gaat aangifte doen, laat een woordvoerder weten. ,,Een volkomen idiote actie. We maken ons zorgen. Het risico bestaat dat de machinist van de schrik een sein mist.” ProRail heeft camera’s langs het spoor staan en hoopt dat er beelden van de daders zijn.

Vuurwerk naar treinen gegooid. Volkomen idiote actie. Machinist is zo geschrokken dat hij op Amsterdam Centraal is opgevangen. En machinisten zijn wel wat gewend…

 

Twitter Ads info and privacy

In Amsterdam hebben mensen gisteravond zwaar vuurwerk gegooid naar treinen bij de Houtmankade. Eén trein – van Schiphol onderweg naar Amersfoort – werd geraakt en de politie is in actie gekomen. ProRail zegt dat machinisten wel wat gewend zijn maar dat deze machinist in Amsterdam Centraal opgevangen moest worden na de hevige schrik. De trein en de machiniest konden daarna wel verder rijden.

Ook in Den Bosch was het raak. Daar gooiden jongeren vanaf het perron zwaar vuurwerk naar treinen vanaf station ’s Hertogenbosch-Oost. De treinverkeersleiding noemt het gedrag levensgevaarlijk.  Een woordvoerster van NS kent geen verdere gevallen. ,,Laten we hopen dat het zo blijft.”