Twee mannen in Gouda en vrouw uit Haastrecht besmet met coronavirus

DEN HAAG – Twee mannen uit Gouda zijn besmet met het coronavirus. Dat heeft de gemeente Gouda zondagavond bekendgemaakt. De twee mannen lijken geen relatie met elkaar te hebben. Ook een 46-jarige vrouw uit Haastrecht is besmet met het virus. Een van de personen die in de regio Haaglanden besmet was geraakt met het coronavirus, is genezen verklaard.

In onze regio zijn de afgelopen week besmettingen gemeld in Leidschendam-Voorburg, Oegstgeest, Haastrecht, Den Haag, Delft, Alphen aan den Rijn en Nootdorp. Lees alles over het coronavirus in dit bericht, dat bij nieuws wordt aangevuld.

  • Totaal aantal besmettingen in de regio: Een man van in de dertig uit Leidschendam-Voorburg, een 32-jarige Oegstgeestenaar, een tiener en een veertiger uit Den Haag, een echtpaar uit Nootdorp, een kind (5) in Alphen aan den Rijn, een vrouw (23) in Delft, twee mannen uit Gouda (19 en 42) en een vrouw (46) uit Haastrecht.
  • Op dit moment zijn er elf besmettingen gemeld in onze regio.
  • Medewerkers van de Universiteit Leiden en het Alrijne Ziekenhuis zijn besmet. Het is onduidelijk waar deze personen wonen.
  • Het aantal besmettingen in Nederland is zaterdag gestegen naar 265. Daarvan zijn drie patiënten overleden. Zaterdag waren er nog 188 besmettingen.
  • Mensen uit risicogebieden met lichte klachten wordt aangeraden thuis te blijven.
  • Aangescherpt reisadvies: reis niet naar delen van Noord-Italië
  • Mensen met vragen over het coronavirus kunnen bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.

Twee mannen uit Gouda zijn besmet met het coronavirus. Uit de tweede test bleek zondagavond dat zij besmet zijn met het virus. Het gaat om een 42-jarige man van wie nog niet bekend is hoe hij het virus op heeft gelopen. De andere patiënt is een 19-jarige man die in Noord-Italië op vakantie is geweest. Hij zit in thuisisolatie. De GGD Hollands Midden is voor beide mannen een contactonderzoek begonnen.

Burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda maakte het nieuws van de besmettingen in zijn gemeente zondagavond bekend. ‘Ik wens beide patienten veel beterschap toe’, liet hij in een verklaring weten. ‘Er is geen reden voor paniek of extra maatregelen behalve de hygiënemaatregelen bij griep die u zelf kunt nemen. We houden de situatie goed in de gaten. De gemeente is in nauw contact met het RIVM, de GGD en de Veiligheidsregio.’