Verdachte schietpartij Blerick eigenaar ‘Satudarah-pand

TEGELEN – Eric H. (50) uit Venlo is één van de twee mannen die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in een Blerickse woning afgelopen vrijdag.

Een grote politiemacht viel eerder dit jaar een woning en winkel van H. aan de Bevrijdingsweg binnen omdat die zouden dienen als clublokaal van motorclub Satudarah. H. kreeg in juni vijf maanden celstraf vanwege de vondst van 7,7 kilo hennep, wapens en 10.000 euro cash.

Schietpartij
H. blijkt een van de twee mannen te zijn die afgelopen vrijdag door de politie werden aangehouden na een schietpartij in een woning boven een keukenzaak op de hoek van de Antoniuslaan en Sint-Willebrordstraat in Blerick. Behalve H. werd ook een 43-jarige man uit Venlo gearresteerd.

Nog steeds is onduidelijk wat zich heeft afgespeelde in de woning. Beide verdachten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. De rechter-commissaris besloot maandag dat justitie beiden nog 14 dagen vast mag houden.

Arrestatieteam
De politie rukte vrijdagmiddag rond half vijf massaal uit naar de woning in Blerick. Een arrestatieteam werd opgeroepen om in de woning te kijken of er sprake was van meer slachtoffers of verdachten. De stadsbrug tussen Venlo en Blerick was enige tijd dicht voor alle verkeer. Ook werd een politiehelikopter ingezet.