Voetbalfans willen Kick Out Zwarte Piet uit Eindhoven verdrijven: “Oprotten met die mongolen!”

evh-hools

Foto: De leden van EHV-Hools en hun affiche om Kick Out Zwarte Piet te laten “oprotten” op 17 november.

Het wordt nog gezellig op dat strafbankje van het Openbaar Ministerie. De ‘blokkeerfriezen’ lijken gezelschap te gaan krijgen van de ‘voetbalbrabanders’. Op 17 november wil Jerry Afriyies tuigclub Kick Out Zwarte Piet namelijk demonstreren in Eindhoven, maar de lokale voetbalhooliganvereniging – EHV-Hools – is het er niet mee eens. Op hun Facebookpagina roepen ze op om geschminkt als Zwarte Piet naar de Markt te komen, om Afriyie en zijn makkers even een poepje te laten ruiken. “Oprotten met die mongolen”, aldus het ongechargeerde taalgebruik.

De stad Den Haag zette gisteren een dikke streep door de geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet op 17 november, maar vooralsnog mogen Jerry Afriyie en zijn pietenhatende vriendjes wél gewoon demonstreren in de grootste stad van Zuid-Nederland.

 

Dat gaat er niet zo goed in bij de lokale PSV-fanclub “EHV-Hools”, die zichzelf op Facebook ook uitgeven onder de handle ‘Eindhoven hooligans’. Zij willen koste wat het kost zorgen dat er bij de demonstratie ook een tegengeluid klinkt. “Om te laten zien dat wij onze kindertraditie wel heel graag willen voorzetten! Kom met zoveel mogelijk man!!” aldus de oproep:

45736460_1776118282499421_8309284270485012480_o

Om eerlijk te zijn: het taalgebruik is niet erg opbeurend en gephotoshopte plaatjes waarin figuren een “knock out”-plaatje voor de kop hebben gekregen is natuurlijk geen prettige vooruitblik op de demonstratie. Dat deze oproep afkomstig is van lieden die zichzelf uitgeven als hooligans, stemt evenmin optimistisch voor degenen die graag niet hebben dat de binnenstad van Eindhoven in een slagveld verandert.

De ogen zijn nu dus gericht op het stadsbestuur. Gaan zij deze ellende toestaan, of grijpen ze – zoals verstandige bestuurders – in en dragen ze de branietrappers van beide partijen op om thuis te blijven?