Voorarrest lid No Surrender uit Assen verlengd

Assen – De rechter-commissaris heeft het voorarrest van het aangehouden lid van motorclub No Surrender uit Assen met 14 dagen verlengd. Dat meldt de rechtbank Noord-Nederland vrijdag.
  • © Rien Kort
    © Rien Kort

De man wordt ervan verdacht dat hij in 2014 een lid van een supportclub van No Surrender heeft mishandeld. Het slachtoffer moest bovendien een boete betalen en zijn motor en clubkleding inleveren. Deze man is volgens het Openbaar Ministerie tegen zijn wil in een auto meegenomen en werd gedwongen geld op te nemen bij een pinautomaat.

Henk Kuipers

De aangehouden verdachte wordt daarnaast gezien als één van de verdachten in een andere zogenaamde bad standing uit 2014. Eerder werd de leider van de motorclub No Surrender, Henk Kuipers, al aangehouden. Een lid van No Surrender deed aangifte nadat hij in het clubhuis in Emmen zou zijn bedreigd en mishandeld. Ook moest hij een boete betalen.

De aanhoudingen maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen motorclub No Surrender. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit.