Vrouw ontdekt na twee jaar water geven dat haar vetplant van plastic is

Twee jaar lang heeft de Australische Caelie Wilkes haar vetplant naar eigen zeggen zorgvuldig water gegeven. Maar onlangs kwam ze tot een opvallende ontdekking: het groene decoratiestuk bleek eigenlijk van plastic.

Wilkes deed haar verhaal uit de doeken op haar Facebookpagina. ‘Ik heb dit vetplantje inmiddels zo’n twee jaar’, schreef ze. ‘Prachtige kleur, volle structuur: gewoon een perfecte plant.’

Waterschema

Het object had een mooi plekje voor Wilkes’ keukenraam. ‘Ik volgde een schema om water te geven; als iemand anders eraan durfde te komen, werd ik defensief. Ik wilde zelf instaan voor de verzorging.’ Ter info: één keer per maand een flinke scheut water volstaat voor een vetplant, in de winter kan er zelfs een droge periode ingelast worden.

‘Nu vond ik de tijd rijp om de vetplant te verpotten’, ging Wilkes verder. ‘Ik had een mooi vaasje uitgekozen dat er perfect bij paste. Maar toen ontdekte ik dat het een nepexemplaar is. Ik had er zoveel liefde in gestoken. Ik waste zelfs de bladeren. Waarom ontdek ik dit nu pas? Het voelt alsof ik twee jaar lang een leugen geleefd heb.” De grappige post ontving intussen duizenden likes en reacties.

‘Herkenbaar’

Haar relaas werd bovendien gretig gedeeld in een Australische Facebookgroep voor plantenliefhebbers. Ook daar kwamen de tongen los. ‘Mijn nicht is hetzelfde overkomen. Ze gaf de planten van mijn moeder altijd water, pas maanden later ontdekte ze dat het valse waren.’

Of verder: ‘Na de dood van mijn moeder heeft mijn vader de planten nog een jaar lang water gegeven. Pas toen had hij door dat ze van plastic waren. We hebben er goed om gelachen. Mama zal vanuit de hemel ook wel geproest hebben.