‘We hebben een keer in carnavalskledij op het politiebureau gezeten’

Samen met haar man John Breedijk (58) is Mirjam (55) op 9 november 2019 aangesteld als ‘Stadsprinsenpaar van Delft’. Gedurende een heel carnaval lang zijn zij hét gezicht op allerlei carnavalsevenementen.

Hoe wordt een inwoonster van Delft de carnavalsprinses?
,,Ja, daar word je voor gevraagd. Je moet wel een beetje een feestbeest zijn. Mijn man en ik werden ongeveer een halfjaar geleden benaderd. We zeiden meteen ‘ja’, want zo’n kans krijg je nooit meer.”

Wat staat u zoal te doen met carnaval?
,,Wij zijn op 9 november voorgesteld aan de Delftse gemeenschap. Sindsdien zijn we elk weekend op pad. Naar diverse verenigingen en televisieopnames. Tot het grote carnaval begint. Dan gaan we zes dagen los. Als overkoepeld orgaan van alle verenigingen en groeperingen in Delft staan we aan het hoofd van alles wat met carnaval te maken heeft.”

Wat draagt u?
,,Ik heb een mooie, zwarte, lange jurk aan, bezet met zilverkleurige steentjes. Mijn man draagt een zwarte cap met zwarte steentjes.”

Dierbare herinneringen aan carnaval?
,,Carnaval is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader kwam uit Limburg. Toen ik geboren was, moest ik al meedoen aan het feest. Maar echt een smeuïge anekdote… We hebben een keer in carnavalskledij op het politiebureau gezeten, omdat onze chauffeur weigerde te blazen. Hij wist zeker dat hij niets had gedronken, nou, toen moesten we allemaal mee.”

Welke carnavalskraker kunt u blijven draaien??
,,Op dit moment Café ’t Happy End van De Dorini’s. Dat is momenteel ook mijn ringtone. Maar Alle kikkers in de sloten en Doe een stapje naar voren blijven ook wel hangen.’