Weer ‘No Surrender’-officier bedreigd, nu in Noord-Nederland

Een Officier van Justitie van het parket in Noord-Nederland is vorig jaar ernstig bedreigd. De vrouwelijke officier behandelde zaken tegen motorclub No Surrender, maar het is niet duidelijk of de bedreiging ook uit die hoek komt.

 

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de vrouw bedreigd is, maar wil verder niets over de zaak zeggen. Volgens De Telegraaf zou de officier tijdelijk elders zijn gaan wonen met haar gezin en inmiddels zijn overgeplaatst.

In maart vorig jaar moest Bouke Arends, de loco-burgemeester van Emmen, samen met zijn gezin ook enkele weken in het buitenland gaan wonen. Hij werd bedreigd nadat hij in januari een clubhuis van outlaw-motorclub  No Surrender liet sluiten. De bedreigde officier behandelde zaken tegen de motorclub, maar het is niet duidelijk of de ernstige dreiging tegen haar ook uit die hoek komt.

West-Brabant

Eerder dit jaar werd Greetje Bos, Officier van Justitie in Zeeland en West-Brabant, ook al bedreigd. Zij werd enige tijd beveiligd. Bos behandelt de strafzaak tegen No Surrender-oprichter Klaas Otto. Hij word ervan verdacht vanuit zijn cel een moordaanslag op Bos te hebben beraamd. De advocaat van Otto wil nu dat Bos van de zaak tegen zijn cliënt wordt afgehaald ‘omdat zij niet meer onbevooroordeeld is’. Bos wil de zaak houden. ,,Het bedreigen van een officier van justitie mag geen enkele beloning opleveren voor een verdachte.”