Westlandse bandenprikker ‘Slash’ aangehouden

Verdachte is negentienjarige uit s-Gravenzande

© Facebook Henri de Groot/Tim de Kleijn.

Politieagenten hebben vrijdagavond in het Westland een negentienjarige ‘s-Gravenzander aangehouden voor vernieling. Hij wordt verdacht van het lek steken van bijna 300 autobanden.

We willen de identiteit van de verdacht enigzins bescherming, want in Westland zijn veel mensen erg boos op de bandenprikker

Politiewoordvoerder

De zogenoemde ‘bandenprikker’ prikte na de zomer van 2015 in het Westland op meerdere momenten en op meerdere locaties de banden van auto’s lek. In een aantal gevallen liet de bandenprikker een tekst op een auto achter die ondertekend was met de naam ‘Slash’. De laatste keer dat hij toesloeg was in de nacht van woensdag op donderdag en liet hij de tekst ‘Monster is geslashed’ achter op één van de vernielde auto’s.

Na de eerste serie vernielingen richtte de politie een team op dat zich, onder leiding van een officier van justitie, concentreerde op het aanhouden van een verdachte.

Beelden
Vrijdag zijn er beelden verschenen van de bandenprikker. De beelden zijn gemaakt in Monster waar de bandenprikker deze week in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw toesloeg. Meerdere buurtbewoners leverden bij agenten bewakingsbeelden in. Op door een buurtbewoner op Facebook gepubliceerde beelden is achter een schutting iemand te zien die lijkt te knielen bij de voorbanden van een geparkeerde auto. Daarna holt hij weg.

Naast beelden hebben agenten aangiften, getuigenverklaringen en andere beschikbare informatie verzameld om de identiteit van de verdachte te kunnen vaststellen. Volgens een politiewoordvoerder heeft de politie de afgelopen tijd een lijst opgesteld met mogelijke verdachten. ,,De 19-jarige die nu in Westland is aangehouden, stond ook op die lijst.”

Alle beschikbare informatie was voldoende om vrijdagavond de jongeman uit ‘s-Gravenzande aan te houden. De politiewoordvoerder wil niet zeggen of de verdachte in zijn woonplaats is aangehouden, ook over het tijdstip van de aanhouding wil hij niks meer kwijt dan dat het vrijdagavond was. ,,We willen de identiteit van de verdacht enigzins bescherming, want in Westland zijn veel mensen erg boos op de bandenprikker.”
Na de aanhouding vond een onderzoek in de woning van de aangehouden persoon plaats. Agenten namen verschillende voorwerpen in beslag. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord.