Wijkagent gefrustreerd door beledigingen tijdens werk: En natuurlijk ligt het weer aan ons

Als agent moet je tegenwoordig stevig in je schoenen staan. Het is voor die mensen een dagelijks terugkerend probleem dat zij worden uitgescholden of beledigd. Dat gaat niet alle agenten in de koude kleren zitten. Ook een wijkagent kreeg er gisternacht weer mee te maken. ,,Niet denken dat je alles kan en mag roepen.”

 

Op Twitter doet hij zijn verhaal. Tijdens zijn dienst in het uitgaansgebied   ging het, waarschijnlijk, voor de zoveelste keer mis. ,,Zie je dat een groepje uitgaanders staan te ruziën en wil je groepje op nette manier aanspreken meent er toch een diverse beledigingen te moeten uiten. Onnodig en totaal respectloos.”

De stappers kwamen er in dit geval niet mee weg. ,,Niet denken dat je alles kan en mag roepen. Straks mag diegene zijn verhaal doen. En natuurlijk ligt het weer aan ons en zijn wij weer boosdoeners. Nee wij proberen ons werk te doen. Afwachten wat justitie hiervan vindt.”

Meerdere aanhoudingen

De dienst van de wijkagent leverde nog meer aanhoudingen op. Onder andere voor een mishandeling in Sambeek, huiselijk geweld in Grave en ook voor openbare dronkenschap in Uden.

Een minderjarige uit Uden zal ook niet helemaal lekker naar bed zijn gegaan vannacht. De jongere probeerde met een ID-kaart van een vriendin een kroeg binnen te komen. ,,Portier zag het scherp, minderjarige als speer ervandoor maar nu hebben wij wel ID van vriendin. Dus maar eens kijken van de week hoe we dit oplossen.”