‘XTC-snuivende NSB-Hoofdpiet Van Muiswinkel roept op Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen in reepjes te snijden!’

Aldus… Erik van Muiswinkel zelf op Twitter! En wij zijn nooit te beroerd om even door een hoepeltje te springen als één van onze vaste klanten ons die voorhoudt. Dus ook voor onze Erik de cabaretier doen we niet zo moeilijk!

muiswinkel xtc

 

Wat is Twitter toch ook een goudmijn. Leuke mensen die soms stomme dingen doen, en heel af en toe ook stomme mensen die leuke dingen doen. Zoals VARA-cabaretier Erik van Muiswinkel die ons gratis en voor niets de titel van een stuk aanlevert. Wij volgen de kwestieuze wandelgangen van meneer Van Muiswinkel natuurlijk nu al een tijdje, dus deze vondst was een geschenk uit de spreekwoordelijke hemel.

Overigens zijn we in werkelijkheid vrij mild. We geloven niet dat Erik van Muiswinkel xtc snuift (moet je pilletjes niet slikken?) en denken we ook niet dat hij lid is van de NSB (Van Muiswinkel heeft slechts banden met de Antifa), en wat betreft dat in stukjes snijden van de hoofdredacteur van De Telegraaf… daarover zei Van Muiswinkel dit:

“Paul Jansen, een van de verwerpelijkste fatsoenlijke gezichten van de HMS Rechtse Tijdgeest. In dunne reepjes geserveerd op een bedje van lauwe feitjes.”

DENK-kleuter Kuzu blijft kinderachtig doen tegen Fidan Ekiz: ‘Het gaat…

Om vervolgens te linken naar een stuk van niemand minder dan stalker en dreigtokkie Peter Breedveld, alias “Frontaal Naakt”, die op misselijkmakende wijze tekeergaat tegen een doodgewone hoofdredacteur van een doodgewone krant:

“Jansen vindt dat moslims [negatieve stereotypering, red.] aan zichzelf te danken hebben, vanwege de ‘tientallen aanslagen door radicale moslims’. Bovendien halen ‘geestverwanten’ het nieuws ‘door barbarij in landen als Syrië en Irak’.

Moet je die witte mannen horen huilen als je de barbarij van Anders Breivik en Brenton Tarrant in verband brengt met hun inspirator en geestverwant Geert Wilders! Tientallen aanslagen zijn er in Europa gepleegd door extreemrechtse racisten, maar de media, niet alleen De Telegraaf, blijven doorgaan met het bejubelen van Wilders en Baudet, die er precies dezelfde denkbeelden op nahouden, precies dezelfde, terwijl de meeste moslims, vrijwel alle moslims niks moeten hebben van de denkbeelden van moslimterroristen.”

En zo is het cirkeltje natuurlijk weer rond, want we komen uit bij Thierry Baudet – de lievelingsboksbal van Erik van Muiswinkel. Een terrorist met dezelfde denkbeelden als Breivik, aldus Erik en Peter – de Bassie & Adriaan van de linkse journalistiek – en daarom is Paul Jansen slecht en moet hij in mootjes worden gehakt. Dat is naar ik aanneem overdrachtelijk bedoeld, maar zeker weten doe je dat uiteraard nooit met zelfverklaarde XTC-snuivers als Van Muiswinkel, natuurlijk.