’Zoon Kuipers ontkent’

– De zoon van No Surrender-voorman Henk Kuipers heeft zich niet schuldig gemaakt aan mishandeling en afpersing van twee mannen uit Emmen. Er zou geen conflict in de drugssfeer zijn                                                                        henk Kuipers

Ⓒ ANP

Dat zegt zijn advocaat Roy van der Wal in een reactie op de arrestatie van Alec, de zoon van Kuipers. Die zit inmiddels enkel weken vast. Hij wordt verdacht van het afpersen, gijzelen en mishandelen van twee Emmenaren van 18 en 20 jaar.

„Mijn cliënt ontkent. Ik heb verklaringen van de aangevers gelezen en die stroken met het verhaal van mijn cliënt. Het is nog maar een kind. Hij is imposant en groot, maar de beschuldigingen kloppen niet. Hij heeft ook volledig meegewerkt aan het onderzoek”, aldus Van der Wal. De twee werden volgens het Openbaar Ministerie tegen hun wil meegenomen. Volgens de advocaat zou zijn cliënt juist een conflict hebben proberen te sussen.

Het OM heeft de zaak nog in onderzoek. De twee mannen uit Emmen hebben aangifte gedaan, een derde geval wordt nog onderzocht. Volgens het OM zouden de afpersingen zich hebben afgespeeld in de drugssfeer.