Zoontje Fajah Lourens was getuige van familiedrama

© Brunopress

UPDATEHet 8-jarige zoontje van fitnessfanaticus Fajah Lourens is getuige geweest van het familiedrama vorige week in Amsterdam. Fajah schrijft in eenbericht op haar website dat haar Shai, net als de rest van de familie, slachtofferhulp krijgt. Ook haalt ze fel uit naar Thomas U.: de man die haar elf maanden oude neefje Elfin uit het raam gooide en vervolgens zelfmoord pleegde door ook te springen. Kort daarvoor vermoordde U. ook nog zijn moeder.

Ik ben zo trots op mijn sterke zusje die haar kind verloren is. Hoe kun je met zoiets leren leven?

Fajah Lourens

Fajah haalt in haar blog kort aan dat haar zoontje bij het drama was. ,,Mijn kleine lieve Shai die alles heeft gezien en mee heeft gekregen.” 

Ze vertelt dat niet alleen zij maar ook haar zoontje en haar zusje Shanti – de moeder van Elfin – slachtofferhulp is aangeboden. ,,We hebben allemaal slachtofferhulp nodig, maar nu niet. Nu moeten we sterk zijn voor Shanti.”

Fajah: ,,Omdat Shanti bij ons woont zit mijn huis de hele dag vol met mensen en dat is heel fijn maar ook heel heftig. Gister heeft mijn allerbeste vriend me even mee genomen om samen te eten. Dat was fijn om even ergens anders te zijn en het er niet over te hebben. Op dit soort momenten is vrijgezel zijn wel gewoon heel KUT. Ik heb wel de mooiste vrienden om me heen en dat is erg fijn. Elke dag komt er wel iemand koken, ik ben alleen maar bezig met toetjes, maar voor Shanti is het fijn dat er gezond wordt gekookt.”

Vlucht
Ze vervolgt, doelend op de uitvaart van Elfin die morgen is: ,,Ik ben zo trots op mijn sterke zusje die haar kind verloren is. Hoe kun je met zoiets leren leven? Ik vlucht in het regelen van alles, in mijn hoofd moet alles af zijn en klaar staan. Niets mag aan het toeval worden overgelaten. Elfin was ons zonnetje in huis en dat zal hij altijd blijven. We leven in het nu en met de dag en hebben gelukkig nog geen last van ‘had ik maar’.” 

Vaderdag
Fajah reageerde eerder vandaag op een facebookbericht dat U. – de vriend van haar halfzus Shanti – op 19 juni op sociale media zette. Daarin uit U. zijn gevoelens over het feit dat hij zijn zoontje even niet kan zien. ,,Mijn eerste vaderdag als vader maar zonder mijn kind”, aldus U. Fajah Lourens schrijft nu als antwoord op die tekst: ,,Zielepiet. Vergeven mijn reet. Ik vergeef jou nooit en vergeet het ook nooit. Jij mag voor eeuwig weg branden in de hel.”

Moeder
Ook Shanti, de moeder van de kleine Elfin, komt met een reactie op U.’s bericht. ,,Meneer had mij op Moederdag nog belachelijk gemaakt en weet ik het meer….”.  En: ,,Nu zit hij dus zeker in zijn zelf gecreëerde hel. Zoiets naars gun ik niemand…” Ze vervolgt: ,,…hij haatte zichzelf zo ontiegelijk. Ook niet menselijk denk ik. We konden hem niet eens helpen. Hij liet het niet binnen komen. Anyway succes jongen. Ga vaderdag nog vele malen vieren bij jouw pa en mijn pa die zich beide niet lieten manipuleren door je. Deze hel van jou wens ik niemand toe.”

Fajah reageerde zaterdag ook al op het familiedrama en gaf op dat moment een schokkend detail prijs. ,,Hij gooide Elfin uit het zolderraam. Hij sprong daarna zelf. Hij had niet eens de liefde voor hem om hem vast te houden tijdens de sprong.”