Zwolse beveiligingsbaas No Surrender twee maanden langer vast

Het Zwolse No Surrender-lid Ayhan B. blijft langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De Zwollenaar wordt de komende twee maanden vastgehouden.

Ayhan B. is hoofd beveiliging van No Surrender-baas Henk Kuipers. Het vijftigjarige Zwolse lid van de motorclub werd vorige maand aangehouden.

Tekst gaat verder onder de foto

Het Zwolse No Surrenderlid Ayhan B. - fotograaf: Beeldbewerking RTV Oost

Fotograaf: Beeldbewerking RTV Oost
Het Zwolse No Surrenderlid Ayhan B.

No Surrender Forever

De 50-jarige Ayhan B. is gearresteerd op verdenking van criminele activiteiten binnen de club. Hij wordt verdacht van onder meer diefstal, geweld, mishandeling, bedreiging en afpersing.

Hij zou tussen 2014 en 2016 betrokken zijn geweest bij zeker vier zware mishandelingen in combinatie met diefstal, afpersing en bedreiging. Het zou gaan om zaken waarbij andere leden van de motorclub onder dwang de club werden uitgezet.

Tekst gaat verder onder foto

Ayhan B. (links) is hoofd beveiliging van No Surrenderbaas Henk Kuipers  - fotograaf: Beeldbewerking RTV Oost

Fotograaf: Beeldbewerking RTV Oost
Ayhan B. (links) is hoofd beveiliging van No Surrenderbaas Henk Kuipers

Ayhan werkte samen met leiders

Bij de zaken waarvoor de Zwollenaar is aangehouden, waren ook twee leiders van No Surrender betrokken. Zij werden in december en februari al aangehouden. Voorman Henk Kuipers uit Emmen zit sinds december vast.

Er wordt al geruime tijd onderzoek gedaan naar criminele activiteiten binnen No Surrender. Het onderzoek richt zich op individuele leden, maar ook op een structurele aanpak van criminele motorclubs.