Aan dood ontsnapte varkensboer wordt nog steeds door politie bewaakt: ‘Mijn gezin lijdt eronder’

Varkenshouder_(Foto_Bureau_Brabant)

BOEKEL – De 45-jarige varkensboer die in Boekel moest vluchten voor een moordlustige man met een machinegeweer, wordt nog altijd bewaakt door de politie. Er is nog steeds dreiging, ondanks dat de recherche de vermoedelijke schutter te pakken heeft. Dat bevestigt de varkensboer in gesprek met Omroep Brabant. “Ik ervaar nog iedere dag de gevolgen van die bewuste dag.”

Het is alweer een half jaar geleden dat de boer oog in oog kwam te staan met een onbekende man die hem met een machinegeweer doorzeven. Dat mislukte, omdat zijn wapen het niet deed.

Sinds de aanslag op zijn leven leeft de 45-jarige varkenshouder in een hel. “Ik slaap nog steeds slecht en kamp met concentratieproblemen. Gelukkig krijg ik professionele hulp om dit alles te verwerken.”

‘Dit heeft impact’
Na de bizarre aanslag startte de recherche een groot opsporingsonderzoek. Dat leidde uiteindelijk tot twee arrestaties:een 44-jarige man uit Oss en een 35-jarige man uit Schaijk. Wie deze mensen zijn, weet de boer niet. “Ik wacht gewoon het onderzoek af. Ik ben blij dat dit zo goed en zorgvuldig wordt opgepakt door de politie en de media.”

Inmiddels heeft de boer een deel van zijn werkzaamheden weer opgepakt. “Maar ik doe het rustig aan. Wat er is gebeurd, heeft een grote impact op mijn leven. Ook mijn gezin trekt het zich enorm aan. Politiebewaking voor je huis is niet niks.”

Volgens de politie heeft de aanslag mogelijk te maken met een conflict in de zakelijke sfeer. “Het slachtoffer is een succesvol zakenman en heeft verschillende bedrijven in Boekel. Misschien heeft dat ergens kwaad bloed gezet”, meldde de politie in Opsporing Verzocht.

Bronnen in Boekel en omgeving vermoeden dat een bedrijfsovername uit de hand is gelopen.

Wat gebeurde er?
Op zaterdag 15 augustus was de varkenshouder aan het werk op de Molenakker in Boekel. Toen hij naar huis wilde rijden, kwam er een man op een rode scooter aanrijden. De man deed alsof hij pech had met zijn scooter en vroeg de boer om hulp.

In goed vertrouwen wilde de boer best helpen. Maar toen hij dichterbij kwam, pakte de man een vuurwapen uit zijn scooter. Op het moment dat het wapen dienst weigerde, zag de varkenshouder kans te ontkomen.

Gewijzigd: donderdag 25 februari 2016 –
Auteur: Sebastiaan Quekel