Advocaat van de duivel(s)

ad

Gitte Stevens (46) speelt op dit moment een prominente rol als advocaat van de van corruptie verdachte politicus Jos van Rey. Daarnaast staat ze ook een groot deel van de leden van motorbende Bandidos bij, tegen wie al geruime tijd een grootschalig strafrechtelijk onderzoek loopt. Een openhartig gesprek met een terriër in toga. ,,In de bajes noemt men mij ‘de blonde dood’. Dat is niet voor niks. Ik ga daarbij altijd tot het uiterste.”

Terwijl haar telefoon vrijwel onophoudelijk rinkelt, dwalen Gitte Stevens’ gedachten af naar 19 oktober 2012. Het was de dag dat de Roermondse voormalig wethouder en senator Jos van Rey door de politie voor verhoor werd meegenomen. ,,Ik zat in een bespreking, kreeg een telefoontje van de recherche of ik wilde komen en ben meteen in de auto gesprongen.” Onderweg liet ze haar hersens kraken. ,,Op de radio hoorde ik al snel het nieuws over Jos. Ik vroeg me af wat de verdenking zou zijn.”

Eenmaal aangekomen op de kazerne van het Brabantse Budel, volgens raadsvrouw Stevens een door de opsporingsdiensten bewust gekozen verhoorlocatie om de pers af te schermen, geeft ze Van Rey, die ze tot dan toe alleen maar kende van ,,de netwerkborrels in de stad”, een hand.