Afgehakt hoofd gevonden op straat

11

In 020 is woensdagochtend een afgehakt hoofd gevonden op straat. Het is mogelijk van de 23-jarige man die dinsdag werd aangetroffen in een brandende auto in Zuidoost. Het hoofd ligt voor een bekende ontmoetingsplek in de 020se onderwereld. Eerder werd een man doodgeschoten toen hij het café net had verlaten.

Onwerkelijk. IS-praktijken in Amsterdam

Medewerker broodjeshuis

Volgens het Parool zou het afgehakte hoofd en het dinsdag gevonden lichaam toebehoren aan Nabil Amzieb. Het hoofd werd gevonden voor shisha lounge Fayrouz aan de Amstelveenseweg. Volgens getuigen was het zo neergelegd dat het bij de shishalounge ‘naar binnen keek’. Een getuige heeft gezegd dat het gaat om het hoofd van een donkere man. ,,Het was doordrenkt met bloed.”

Niet kijken
Dennis Koeman van het broodjeshuis Koeman trof het hoofd naar eigen zeggen rond zeven uur aan op de stoep. ,,Ik zei nog tegen mijn vriendin dat ze niet moest kijken. Maar dat doe je toch. Er stond een vrouwelijke agente naast en die was zichtbaar aangedaan.” Volgens zijn broer Stan Koeman was hij om kwart voor zeven nog buiten geweest en was er toen nog niets te zien. Een medewerker van de broodjeszaak is geschokt door de vondst. ,,Onwerkelijk. IS-praktijken in Amsterdam.”

Een andere getuige wist te melden dat het om een ‘Marokkaanse man’ zou gaan. De politie sommeerde omstanders die aan het fotografen waren om foto’s meteen te wissen. Al snel werd er een emmer over het hoofd gezet. De recherche gaat onderzoek doen met behulp van de camerabeelden van een naastgelegen broodjeshuis.

Zuidoost
Het is nog niet duidelijk of het daadwerkelijk gaat om het hoofd dat bij het lichaam hoort dat dinsdag werd gevonden in een uitgebrande auto in Zuidoost. Het slachtoffer in de auto was een 23-jarige Amsterdammer. Het vermoeden bestaat dat de man een rol speelde in de Mocro-oorlog. Shisha lounge Fayrouz staat bekend als een horecagelegenheid waar personen komen die behoren tot de vermeende criminele organisatie van Benaouf A. Eind 2014 deed de politie er een inval. Volgens justitie verzamelen zich er mensen uit de groep rond Houcine A., een voormalig crimineel compagnon van Gwenette Martha, die later ruzie met hem kreeg.

Vorig jaar juni speelde het café ook nog een rol. Heinrich A. (40) en Gokhan C. (27) stonden in de nacht van 6 op 7 juni enige tijd in een gestolen BMW te posten vlakbij Fayrouz. In de auto lagen zware wapens en benzine. Het duo werd onlangs tot 6 en 7 jaar cel veroordeeld voor het voorbereiden van een liquidatie. Wie zij op het oog hadden, is nooit duidelijk geworden. De lounge is een bekende ontmoetingsplek voor de groep rond criminelen. Eerder werd een bekende van Benaouf A. en Houssime om de hoek vermoord, nadat hij het waterpijpcafé had verlaten