Bedreiger Feyenoord-keeper Vermeer is zijn baan kwijt

55

Een van de mannen die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer openlijk bedreigden vorige maand tijdens een darttoernooi in Newcastle, is zijn baan kwijt. De man was werkzaam bij zorginstelling Reade. Na een gesprek met de raad van bestuur zijn het bedrijf en de man in onderling overleg uit elkaar gegaan, zei een woordvoerder van Reade tegen RTL Nieuws.

Kenneth Vermeer. © photo news.

De man en een vriend zochten de camera op tijdens de dartpartij en bedreigden Vermeer met de dood. Of beiden vervolgd worden voor de bedreiging is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam onderzoekt de zaak nog en besluit daarover later.

De man werd in februari al op non-actief gesteld. Het Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie Reade nam in een persverklaring met klem afstand van het gedrag van de werknemer. ,,De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en de raad van bestuur is inmiddels een nader onderzoek gestart”, meldde Reade eerder.

Pop
Doelman Vermeer van Feyenoord kondigde direct na de actie aan bij de Britse justitie aangifte te ging doen De bedreiging van de Feyenoord-doelman zorgde voor commotie, omdat het al de tweede bedreiging in korte tijd was. Eerder hing een Ajax-fan een pop van Vermeer op in de Amsterdam Arena.

Eén van de drie Ajax-fans die Kenneth Vermeer beledigde gaf eerder aan veel spijt te hebben van zijn daad. ,,Een enorm stomme actie,” zei de Zwijndrechtenaar.