Bejaard echtpaar opgepakt voor miljoenenfraude

Een ouder echtpaar is in het Limburgse Gennep aangehouden voor miljoenenfraude. De 81-jarige man en zijn 61-jarige echtgenote worden verdacht van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren. Het OM verdenkt het echtpaar van een fraude van meer dan 41 miljoen euro.

Er is voor tientallen miljoenen euro’s beslag gelegd op onder meer Chinese kunst, auto’s, een Frans vakantiepark, een jachthaven in Nederland en tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama.

Handel in onderdelen legervoertuigen:

Het echtpaar handelde in onderdelen van legervoertuigen en Chinese kunst.​ Justitie denkt dat zij een deel van de in Nederland gemaakte winst via valse boekhouding hebben verplaatst naar hun bedrijven in Hongkong. Het voorlopig geschatte wederrechtelijk verkregen voordeel is meer dan 41 miljoen euro, aldus het OM.

Het onderzoek richt zich op het echtpaar en hun ondernemingen in Nederland en Hongkong, Frankrijk en Panama. De man en vrouw staan nergens officieel geregistreerd en hebben geen vaste woon- verblijfplaats. De politie heeft, met behulp van een geldhond, een bedrijfslocatie in Loosdrecht en in Gennep doorzocht.

Gelijktijdige onderzoeken

Gelijktijdig met de aanhouding en doorzoeking in Nederland, vonden er onderzoeken plaats in Duitsland, Hongkong, Frankrijk, Filipijnen, Panama en Singapore.