Belgische toerist (36) beukt dief bewusteloos na stelen horloge van 200.000 euro

Een Belgische toerist (36) heeft dankzij zijn oplettendheid en goede conditie kunnen voorkomen dat zijn vakantie in het Spaanse Marbella in een financieel fiasco eindigde. Terwijl hij samen met zijn partner op een terras nog een laatste kop koffie dronk voor terugkeer naar huis, ging een straatrover er opeens met zijn exclusieve horloge vandoor. Dat liet hij niet gebeuren.

De gebeurtenissen speelden zich twee weken geleden af, maar werden nu pas bekend. De Belg en zijn partner zaten volgens verscheidene Spaanse media op het terras van een luxueus restaurant in de jachthaven Puerto Banús, een plek waar een ligplaats tot een half miljoen euro per vierkante meter kan kosten. Daarmee is de jachthaven sinds vorig jaar de duurste van Europa.

Wegrennen

De Belg verklaarde dat hij plots iets achter zich voelde. Toen hij zich omdraaide zag hij een man wegrennen en bleek zijn horloge niet meer om zijn pols te zitten. Dat horloge was van het Zwitserse luxemerk Richard Mille en volgens de man 200.000 euro waard. Het zou om een speciale editie gaan van titanium en roségoud.

De Belgische toerist sprong meteen omhoog en ging achter de vermeende dief aan. Na enkele meters kon hij de man al inhalen en werkte hij hem tegen de grond. Doordat de 28-jarige vluchtende Spanjaard zijn hoofd daarbij stootte verloor hij het bewustzijn verloor.

Getuigen wisten te vertellen dat de Belg bij de man bleef en dat hij probeerde hem weer bij kennis te krijgen. Toen hij door zijn zakken ging vond hij daar zijn gestolen horloge. Toen de dief later weer bij bewustzijn kwam en ervandoor probeerde te gaan hield de Belg hield hem in bedwang tot de politie en een ziekenwagen ter plaatse waren.

Rijke toeristen

Volgens plaatselijke media is de buurt van Puerto Banús berucht vanwege straatrovers die het op de juwelen van rijke toeristen hebben voorzien. Volgens de krant Diario Sur de Málaga gebruiken ze vaak de ‘Ronaldinho-methode’: een van de daders toont zijn kunstjes met een bal op straat, terwijl zijn kompaan er met de juwelen van nietsvermoedende toeschouwers vandoor gaat.

Puerto Banús is onder meer bekend om zijn luxejachten en dure wagens.

Puerto Banús is onder meer bekend om zijn luxejachten en dure wagens. © RV

Puerto Banús is een exclusief vakantieoord in Spanje.

Puerto Banús is een exclusief vakantieoord in Spanje. © RV