Brute moord op Rudi Schouten was noodweer zegt verdachte Pearl S.: ‘Ik was in paniek!

De rechtszaak is hieronder vanaf negen uur live te volgen. Het liveblog is ook te volgen in een groot scherm.

Ruzie uitpraten
S. zei maandag dat hij op de dag van de moord met Rudi had afgesproken om een ruzie uit te praten. “Ik gaf hem een hand en toen sloeg hij opeens om. Hij wilde uithalen.” Volgens S. ontweek hij de klap en zag hij ineens iemand met een bijl. Schouten zou toen een mes tevoorschijn hebben gehaald en op S. zijn afgestapt. “Toen pakte ik mijn wapen uit mijn zak en begon te schieten.”

Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april op klaarlichte dag neergeschoten in de Cypresstraat. Hij werd ook gestoken met een priem en geslagen met een bijl. Uiteindelijk overleed hij aan zijn verwondingen. 

De politie pakte in oktober vier mannen uit Breda en Etten-Leur op voor betrokkenheid bij de moord.  Alle vier de mannen zijn lid van motorclub Satudarah. Onder hen hoofdverdachte Pearl S. 

Schouten was zelf ook geen onbekende van de politie. Hij had diverse veroordelingen op zijn naam staan. Zo zat hij zelf een celstraf uit voor poging tot moord, omdat hij in Breda op een huis had geschoten van iemand met wie hij ruzie had.