Captain No Surrender opgepakt in drugszaak

NOEen captain van motorclub No Surrender uit Tilburg is opgepakt op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie, die zich bezighoudt met drugshandel.

Dat heeft de advocaat van de man bevestigd aan Omroep Brabant. De 36-jarige Corin D. kwam in beeld bij vervolgonderzoek na operatie Trefpunt, een grote actie op 4 april tegen drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland. Toen werden in totaal 55 mensen gearresteerd en zijn er meer dan honderd doorzoekingen gedaan.

De verdachten in deze grote drugszaak komen voornamelijk uit Brabant en Limburg. Maar er werden ook mensen uit onder meer Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Groesbeek opgepakt.

De captain van No Surrender is inmiddels voorgeleid aan de onderzoeksrechter, meldt de politie. Die heeft zijn voorarrest verlengd.

No Surrender ligt de laatste maanden onder een vergrootglas. Eerder dit jaar werd Tjeu N., een ander kopstuk van  de club, opgepakt wegens betrokkenheid bij de mislukte smokkel van bijna 1200 kilo cocaïne.

In mei werd er een inval gedaan bij de inmiddels opgestapte oprichter Klaas Otto. Hij wordt verdacht van witwassen.