Deen-medewerkers (16 en 17) Makado Purmerend geslagen met lifehammer

3

(Foto: GPD)
1 / 1
zoom out

PURMEREND – Twee jonge medewerkers van de Deen in het Makado in Purmerend zijn maandagavond geslagen met een lifehammer. De politie spreekt van een zware mishandeling.

Omstreeks 19.30 uur wilden beide slachtoffers, 16 en 17 jaar oud, winkelwagens verzamelen. Toen zij in de hal naar de winkel kwamen, stond daar een groep van zo’n tien jongeren te roken en mogelijk ook te blowen, zo meldt de politie. De twee medewerkers stuurden de groep tot twee keer weg, maar de jongeren reageerden daar niet op.

Toen het 17-jarige slachtoffer een van de jongens uit de groep naar buiten duwde, ontstond er een handgemeen. Plotseling werd het 17-jarige slachtoffer in het gezicht geslagen met een zogeheten lifehammer. Toen zijn 16-jarige collega hem te hulp wilde schieten, werd ook dat slachtoffer met de lifehammer geslagen. Hij werd geraakt aan zijn arm.

Nadat de jongens hulp in hadden geschakeld, waren de verdachten reeds verdwenen. De politie heeft na onderzoek echter toch de identiteit van een van de betrokkenen kunnen achterhalen, het gaat om een 19-jarige Purmerender.