Dief brengt gestolen geld terug naar snackbar, mét een extraatje

Een paar dagen nadat hij een potje geld stal uit de snackbar De Leeuwerik in het Brabantse Oss, heeft een berouwvolle dief zijn buit teruggebracht. Met een extra briefje van 20 euro, bij wijze van schadevergoeding.

 

De dief bracht afgelopen maandagavond een bezoekje aan de betreffende snackbar. Toen niemand keek, pakte hij snel een potje geld van de toonbank en stak de inhoud in zijn zak. Daarna ging hij er vandoor.

Het geld was bedoeld voor het goede doel. Scholier Sander van Woezik haalt namelijk geld op voor KWF. Later dit jaar doet hij voor hetzelfde doel ook mee aan Alpe D’HuZes.

Videobeelden

Van Woezik was dan ook verbolgen toen hij in de loop van deze week hoorde dat het geld gestolen was. Gelukkig voor hem bleek de diefstal vastgelegd door een bewakingscamera. Op de beelden is de dader haarscherp te zien. In de hoop zijn identiteit te achterhalen, besloot Sanders vader Patrick de video donderdagavond op Facebook te zetten. Binnen een paar uur waren de beelden 17.000 keer bekeken en honderden keren gedeeld.

Van verschillende kanten werd Van Woezik daarna getipt over de identiteit van de dader. Op vrijdagochtend deed hij bovendien aangifte. Vrijwel gelijktijdig liep de dief opnieuw De Leeuwerik binnen. Dit keer om het gestolen potje terug te brengen én hij had er een extra briefje van 20 euro bijgestopt. Of de dief simpelweg spijt had van zijn actie óf dat hij geschrokken was van de video op Facebook, is niet helemaal duidelijk.

Goede afloop

Patrick van Woezik is in elk geval blij met de goede afloop. Hij heeft de veelvuldig gedeelde video dan ook weer verwijderd. ,,Van het geld dat hij heeft meegenomen, had de dief nog geen frietje kunnen kopen”, zegt hij. ,,Dus ik begrijp echt niet waarom iemand zoiets doet.”

Het geldpotje keert niet terug op de toonbank van De Leeuwerik. In plaats daarvan hangt er nu een briefje waarop de actie van Sander beschreven wordt. Onderaan het briefje staat een rekeningnummer waarop mensen een bijdrage aan het goede doel kunnen overmaken