Dit is het gezicht van de acteur die Maikel S. gaat spelen

ams

1 / 2
zoom out

WOERDEN – Het bijzondere verhaal van de Woerdense digitale drugsbaron Maikel S. wordt verfilmd. In het voorjaar van 2017 komt de Telefilm Silk Road uit.

De cast voor de film is inmiddels bekend. De rol van Maikel zal gespeeld worden door Gijs Blom die bekend is van de musical Ciske de Rat.

“Silk Road is een fascinerend verhaal met intrigerende personages”, stelt regisseur Mark de Cloe over het scenario. “We vertellen het verhaal vanuit het perspectief van een slim buurmeisje dat uitermate handig is met computers. Ze krijgt door wat er speelt, rolt erin, geniet van de enorme mogelijkheden, maar beseft ook dat het wel degelijk een criminele wereld is. Hoe ver gaat ze? Wie kan ze vertrouwen en wie gebruikt wie?”

Maikel S. werd anderhalf jaar geleden een celstraf van 10 jaar opgelegd door een federale rechter in de Verenigde Staten voor grootschalige handel en smokkel van illegale drugs naar het land. Dit gebeurde op een verborgen gewaand netwerk, The Silk Road genaamd. De transacties werden uitsluitend betaald met bitcoins.

Hoewel de rechtszaak en het onderzoeksrapport naar Maikel S. de nodige informatie heeft vrijgegeven, is het verhaal vanuit het perspectief van Maikel S. zelf nog altijd onbekend. Of S. vanuit de Amerikaanse cel bezig is met een boek, is onbekend.

De familie van Maikel S. probeert de jonge Woerdenaar uitgeleverd te krijgen aan Nederland. Een procedure hiervoor werd onlangs uitgesteld. Dit kan jaren vertraging opleveren voor Maikel S. die volgens zijn familie onder erbarmelijke omstandigheden vastzit. 

Het is gebruikelijk dat Nederlandse staatsburgers een groot deel van een opgelegde straf in de Verenigde Staten in Nederland mogen uitzitten. Er is hiervoor een uitleveringsverdrag gesloten met de Verenigde Staten.