Dochter oprichter No Surrender vergelijkt burgemeester met Hitler

Dochter oprichter No Surrender vergelijkt burgemeester met Hitler

De dochter van oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender is door de politie verhoord, omdat ze burgemeester Petter van Bergen op Zoom op Facebook vergeleken heeft met Hitler.

“Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners.” Dat was de letterlijke tekst op een spandoek waarvan de 23-jarige dochter een paar weken geleden een foto op Facebook zette. In een bijschrift bij de foto stelde ze dat Hitler zich zou hebben vermomd als de burgervader. Vandaag moest ze daarom naar het politiebureau komen voor verhoor.

Woonwagen doorzocht

Op 11 mei doorzocht de politie de woonwagen van de 48-jarige Klaas Otto op het kamp aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom. Otto is de oprichter en ex-‘generaal’ van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender. De motorclub wordt vaak in verband gebracht met criminele activiteiten. Otto wordt verdacht van witwaspraktijken.

De politie haalde na de doorzoeking tot tweemaal toe spandoeken weg bij het woonwagenkamp. Daarop waren de beledigende teksten te lezen. Ook verschenen hier foto’s van op Facebook. Het account waarop de foto’s geplaatst waren bleek van Otto’s 23-jarige dochter.

Aangifte

De burgemeester deed aangifte van smaad, belediging en laster. Hij zegt daarover: “Ik vind dat er altijd aangifte gedaan moet worden bij dit soort incidenten die gericht zijn op mensen met een publieke taak”.