Dode in drugslab Kaatsheuvel net vrij uit gevangenis

KAATSHEUVEL – Een van de 48-jarige mannen die afgelopen vrijdag om het leven kwam in een drugslab was net vrij uit de gevangenis. Dat bevestigt de advocaat Mark Nillesen.

 

De 48-jarige eigenaar van het huis met het drugslab in de achtertuin was sinds afgelopen augustus vrij uit de gevangenis na een veroordeling wegens poging tot doodslag op de nieuwe partner van zijn ex-vrouw.

Aangehouden

De man kwam vrijdagmiddag om het leven na een voorval in de schuur achter zijn woning. Ook een 48-jarige plaatsgenoot kwam daarbij om. In de schuur was een amfetaminelab ingericht. Door onbekende oorzaak – de recherche doet nog onderzoek naar de feitelijke toedracht – kwam er koolmonoxide vrij dat de twee mannen inademden. Daarbij kwamen ze in levensgevaar. Reanimatie in de achtertuin mocht uiteindelijk niet meer baten voor het tweetal. Zij overleden vrijdagmiddag.

Vast voor verhoor

De 21-jarige zoon van de eigenaar van het huis werd vrijdagmiddag aangehouden door de politie. Hij zit nog vast voor verhoor. De burgemeester van de gemeente Loon op Zand, Wim Luijendijk, besloot zaterdagmiddag de woning voor drie maanden te vergrendelen. Volgens hem leverde het drugspand zwaar gevaar op voor de directe omgeving. Diverse directie omwonden moesten tijdelijk hun huis uit en werden elders opgevangen. Rond vrijdagavond half elf konden zij weer huiswaarts keren.

Verleden

De recherche doet nog onderzoek naar het voorval.

Volgens advocaat Mark Nillesen is de 48-jarige eigenaar van de woning in het verleden bestraft voor verschillende drugsdelicten. Volgens zijn advocaat was hij niet bedreven in de drugsproductie. Zowel de burgemeester als ook de politie willen niets kwijt over de identiteit van de betrokken en hun onderlinge relatie.