Dood Italiaans maffialid aangetroffen in auto

In Amsterdam is het levenloze lichaam van een Italiaans maffialid aangetroffen. Het gaat om de 44-jarige Saverio Tucci, afkomstig uit de provincie Foggia. Hij werd gevonden in een auto. Dat bevestigen bronnen aan deze krant.

 

Tucci zou gisteravond zijn gedood. Dat melden verschillende Italiaanse media. De Nederlandse autoriteiten zouden de Italiaanse politie op de hoogte hebben gebracht van het voorval en nader onderzoek doen.

De Italiaan is een bekende van de Italiaanse politie en zat al eens in de gevangenis voor drugshandel. In 2004 was hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijfenhalf jaar na een uitgebreid onderzoek naar maffiapraktijken in en rond Bari. Repubblica meldt dat Tucci bekend staat als ‘de man met het Engelengezicht’, vanwege de felle blauwe kleur van zijn ogen.

Doelwit

Tucci is eerder het doelwit van een liquidatie geweest. In 2012 ontsnapte hij aan een poging van anderen om zijn leven voortijdig te beëindigen. Zijn broer bleek al eerder minder gelukkig: hij werd in 2001 om het leven gebracht.

Italiaanse media noemen Tucci een lid van de Libergois, de maffia rondom de stad Manfredonia, nabij provinciehoofdstad Foggia. De Nederlandse politie geeft geen commentaar op het voorval, maar Italiaanse media weten te melden dat inmiddels een verdachte is opgepakt die heeft bekend.