Drie gezochte Albanezen gepakt in 020

Foto: Peter Schoonen

In april heeft de Amsterdamse politie drie Albaneze criminelen opgepakt. De één liep door rood, de andere twee werden door agenten herkend van opsporingsberichten.

Eind april zagen agenten twee mannen oversteken, terwijl het voetgangerslicht op rood stond. De twee werden staande gehouden en op hun identiteit gecontroleerd. Eén van hen bleek een door Italië gezochte Albanese voortvluchtige te zijn. Hij wordt verdacht van drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. Hij is aangehouden en wordt uitgeleverd aan Italië.

Tranen

Een andere Albanees werd op 12 april herkend van een opsporingsbericht in Amsterdam West. Tijdens het controleren van zijn identiteit gaf hij eerst een vals, Grieks identiteitsbewijs. Toen hij werd gecontroleerd met zijn valse document, barstte hij volgens de politie in tranen uit. Al snel bleek waarom: hij bleek door Italië tot 20 jaar cel te zijn veroordeeld wegens drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Vlucht

De derde Albanees werd op 14 april herkend door fietsende agenten. Toen hij doorhad dat hij werd bekeken, vluchtte de man snel een café in. Na een achtervolging en de controle van zijn identiteit blijkt dat deze man door België wordt gezocht. Hij wordt verdacht van grootschalige hennepteelt en deelname aan een criminele organisatie.