Drie jonge Amerikanen live op Facebook neergeschoten

 

De mannen waren aan het rappen, toen ineens het vuur werd geopend

De mannen waren aan het rappen, toen ineens het vuur werd geopend © Facebook

VIDEOIn het Amerikaanse Norfolk zijn deze week drie mannen in een auto neergeschoten. Ze waren live aan het streamen via Facebook, toen iemand ineens het vuur op hen opende.

De mannen waren aan het rappen en deelden dat via een stream op Facebook. Op de beelden is te zien hoe een van de mannen de telefoon ineens uit zijn handen laat vallen, waarna er schoten te horen zijn. Vervolgens roepen omstanders om een ambulance.

Alledrie de mannen raakten gewond, waarvan een ernstig. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. De Amerikaanse politie heeft nog geen informatie verstrekt over het motief voor de schietpartij of over het al dan niet aanhouden van verdachten. Facebook heeft de video online laten staan.

Livestreams
Het is niet de eerste keer dat een schietpartij live te volgen was via Facebook. Eerder deze week gebeurde dat al in Minnesota, toen een man werd neergeschoten tijdens een politiecontrole. In april werd de 31-jarige Brian Fields al neergeschoten in Chicago terwijl hij zichzelf filmde en in juni gebeurde hetzelfde met Antonio Perkins, ook uit Chicago.