Elia hoeft niet naar de rechter voor losse handjes

Elia hoeft niet naar de rechter voor losse handjes

Eljero Elia tijdens een van zijn trainingen. Bron: ANP

Voetballer Eljero Elia hoeft niet bij de rechter te komen voor de mishandeling op het Stadhuisplein in Rotterdam, meldt RTV Rijnmond. De Feyenoorder heeft een boete van 750 euro gekregen voor het mishandelen van een man. Twee anderen moeten wel voor de rechter verschijnen.

Elia ging op 3 maart na de winst van Feyenoord op AZ (3-1) in de halve finale van de KNVB-beker stappen. De aanvaller raakte samen met vrienden betrokken bij een vechtpartij in The VIP Room. Een 26-jarige man uit Delft werd daarbij zo hard geslagen dat hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer liep ook een gebroken neus op. Hij deed aangifte tegen Elia en zijn vrienden.

 

Camerabeelden hebben vastgelegd hoe de cafébezoeker werd mishandeld. Eén van de verdachten had daarna een originele manier om weg te komen: hij kroop in de achterbak van een auto. Hij werd later gearresteerd. Elia kende het slachtoffer en heeft altijd ontkend dat hij ook geslagen heeft.

In tegenstelling tot Elia moeten twee vrienden wel de rechtbank bezoeken. Zij zijn vaker met de politie in aanraking geweest en verschijnen in september voor de rechter. Elia kan nog in beroep gaan tegen de boete.