Gedetineerden in Australië hebben elke dag seks’

7fa51c39cba303a89a185cc131ea587b-1457040408

Het is een mythe die we al jaren kennen: in mannengevangenissen hebben mannen seks met elkaar. Maar is dat nou wel zo? Volgens een ex-cipier van de zwaarbeveiligde Long Bay-gevangenis in het Australische Malabar, is het daar inderdaad de normaalste zaak van de wereld.

 

„Ze ontkennen het allemaal, maar ze doen het stuk voor stuk elke nacht met elkaar”, beweert de cipier op radio Kiis 1065. „Het gebeurt niet in de douches, maar gewoon ’s nachts in hun cel. Er is meer actie in de gevangenis dan op een afterparty tijdens Mardi Gras.”

HOMOFOOB

Volgens de cipier komt niemand wat te kort in de gevangenis. „Ze zeggen wel dat ze macho zijn en homofoob, maar het is elke nacht prijs, bij iedereen. Als ze langer dan zes maanden moeten zitten, hebben ze seks.” Er worden volgens de cipier jaarlijks zo’n 10.000 condooms uitgedeeld aan de gevangenen.

 

Ook wordt seks als valuta gebruikt. „Een populaire gevangene van Long Bay deed het voor een blikje cola. ’s Morgens zeiden we vaak iets als ‘Kom maar uit je maatje en uit je cel’ tegen de gevangenen. Seks was er dagelijkse kost en dat is het nog altijd.”