Gevierd agent blijkt moordenaar en drugsbaron

18 juni 2016 om 13:04 door Kasper Hermans
Gevierd agent blijkt moordenaar en drugsbaron

Colourbox

Hij was de meest gelauwerde agent van het Australische New South Wales. In zijn 27 jaar durende loopbaan als politieman had hij al tal van onderscheidingen gekregen, maar plotseling viel het doek voor Roger Rogerson.

De agent bleek namelijk een dubbelleven te leiden en bleek ook zeer goed uit de voeten te kunnen als crimineel. Een corrupte drugsbaron en seriemoordenaar zijn dingen die net zo goed op zijn cv passen, schrijft het Australische News.

HELD VOOR MOORD

Zo vermoorde Rogerson in eerste instantie bokskampioen Warren Lanfranchi in 1981. Het slachtoffer had namelijk een drugskoerier in elkaar gemept en was er met de drugs van Rogerson vandoor gegaan. Twee weken later werd hij omgelegd. De agent wist de moord zo in scene te zetten, dat hij het kon laten lijken op zelfverdediging en kreeg hiervoor zelfs een heldenmedaille.

 

Toen zijn vriendin – een heroïneverslaafde prostituee – beklag deed in een programma van de Australische mediatycoon Kerry Packer over Rogerson, dwong de agent een schadevergoeding af van 50.000 euro wegens laster bij de tv-zender Channel 9.

GEWURGD

Vijf jaar later werd zij – Sallie-Anne Huckstepp – ook om het leven gebracht. Haar lichaam werd gevonden in het meer van Centennial Park in Sydney. Ze bleek gewurgd. Bovendien dook er een tape op waarop Rogerson tegen een collega zegt: ,,Huckstepp moest weg. Zelfs na mijn proces tegen Channel 9 liet die verdomde junkiehoer mij niet met rust. Niemand lapt mij dit, ik win altijd.”

Mede daardoor bracht hij, nadat hij uit zijn functie was gezet, al twee periodes door in de gevangenis. Afgelopen week kwam het slotstuk van het verhaal van Rogerson aan het licht. Samen met een collega werd hij namelijk schuldig bevonden voor het vermoorden van een jonge drugsdealer. Zodoende belandt de altijd geroemde politieman op zijn 75e opnieuw in de gevangenis, waar hij nu de rest van zijn leven zal moeten doorbrengen.