Helmonds Satudarah-lid veroordeeld voor mishandelen en beroving van 70-jarige Tilburge

1 / 1
zoom out

TILBURG – De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag een 36-jarige Satudarah-lid uit Helmond veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor de gewelddadige beroving van een 70-jarige Tilburger.

De beroving vond in augustus 2014 plaats, maar komt nu pas aan het licht omdat de Helmonder betrokken was bij een schietpartij tussen hem en een aantal leden van motorclub No Surrender aan de Medoclaan in Eindhoven ook in 2014. Daarbij is DNA afgenomen bij de 36-jarige man die overeenkwam met sporen die zijn gevonden bij de overval in augustus 2014.

De Helmonder is samen met een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats de woning binnengedrongen van een 70-jarige Tilburger wiens voormalige compagnon een schuld had staan bij het Helmondse Satudarah-lid. Het tweetal heeft het slachtoffer gedwongen zijn rekeningoverzicht te openen op zijn laptop. Vervolgens mishandelden zij de man, haalden ze een zeer groot bedrag van zijn spaarrekening en namen ze zijn laptop, telefoons, sleutels, bankpassen, horloges en zonnebrillen mee.

Voor deze zaak en de schietpartij in Eindhoven is de Helmonder veroordeeld tot zeven jaar celstraf. De rechtbank nam hem zeer kwalijk dat hij het huis binnendrong van een man op leeftijd en geen geweld schuwt. Naast de celstraf moet de man ook een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van in totaal 121.523,87 euro.