Is uitgelokte bekentenis voldoende bewijs voor moord op Heidy?

16 KAATSHEUVEL – De man die verdacht wordt van de moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel staat donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag voor de rechter in Breda. De man, de ex-echtgenoot van Goedhart, zal vrijdag zijn strafeis horen. Rechtbankverslaggever Pieter van Klinken is bij de zaak aanwezig.

Tijdens de eerste van de 4 zittingsdagen vindt de inhoudelijke behandeling van de moordzaak plaats. De verdachte geeft daarin nogmaals aan dat hij ‘echt onschuldig’ is.

Bekentenis
Een undercoveroperatie zorgde ervoor dat Wim S. een bekentenis aflegde. De vraag is nu hoe betrouwbaar de bekentenis van Wim S. is. Daarin werd de verdachte mangepaaid onder meer met motoren en een sollicitatie in Marbella. Wim S. bekende uiteindelijk de moord om die baan te krijgen. Vorig jaar mei trok hij zijn bekentenis weer in. “Ik ben onschuldig”, verklaarde hij toen in de rechtbank.

De 34-jarige Heidy Goedhart werd in december 2010 ’s nachts in de tuin van haar huis in Kaatsheuvel gevonden. Ze werd nog gereanimeerd, maar dat bleek tevergeefs. De politie vermoedde dat het om een misdrijf ging. Ook sloot zij niet uit dat de vrouw mogelijk gedood was door inbrekers die ze had betrapt. Wim S. geeft aan dat hij wakker werd van lawaai en Heidy beneden vond. Hij belde met 112. “Kom snel. Ze hebben ingebroken en m’n vriendin ligt bewusteloos buiten.”