John Mieremet was de opdrachtgever

2

Willem Holleeder was niet betrokken bij de liquidatie van zijn zwager Cor van Hout. Dat zegt een verdachte in het liquidatieproces Passage, Sjaak Burger. De werkelijke opdrachtgever zou John Mieremet zijn geweest.

Sjaak Burger, die in januari 2015 bij een moordaanslag in Panama zwaargewond raakte, heeft dat verklaard tegenover officier van justitie Betty Wind.

Burger zocht zelf contact met Wind omdat zijn leven gevaar liep en hij naar Nederland wilde. Volgens hem kloppen de berichten in de media over de moord op Van Hout niet, „en dat moet stoppen”.

Willem Holleeder wordt vervolgd voor de liquidatie van Van Hout. Zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder zeggen dat hun broer toegaf dat hij achter de moord op Sonja’s man zit, maar volgens Burger klopt dat niet.

Ook kroongetuige in het Passageproces Fred Ros zou er niets mee te maken hebben, aldus Burger. De moord, op 24 januari 2003 in Amstelveen, werd gepleegd door twee Joegoslaven, in opdracht van Mieremet. Die laatste werd zelf in 2005 in Thailand vermoord.