John van den Heuvel: Joran wist niet dat hij gefilmd werd

40

Er blijven beelden opduiken van het interview dat misdaadverslaggever John van den Heuvel in februarie met moordenaar Joran van der Sloot, die sinds 2012 een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op en beroving van de Peruaanse Stephany Flores. Van der Sloot wist niet dat hij gefilmd werd, blijkt nu.

Stephany Flores gebruikte volgens Joran ook drugs. © photo news.
© anp.

De Amerikaanse nieuwssites National Enquirer en Radar Online hebben donderdag een tweede video gepubliceerd, waarin Van der Sloot gedetailleerd ingaat op de dag dat hij Stephany in 2010 van het leven beroofde.

‘Cocaïne bloedbad! Joran geeft toe dat de drugs hem een moordenaar hebben gemaakt’, concludeert Radar Online donderdag groots. In de anderhalve minuut durende video is te zien hoe Van der Sloot, die de hand van zijn Peruaanse vriendin vasthoudt, vanuit de streng bewaakte Challapalca-gevangenis in Peru praat over waanbeelden die hij had in de tijd dat hij met Stephany omging.

John vertelt donderdag in RTL Boulevard dat hij niet wist dat de beelden waren uitgelekt. Ook benadrukt hij dat Joran niet wist dat hij gefilmd werd. ,,Ik heb heel veel nieuwe dingen gehoord, zoals onder andere over Stephany. Ik houd wel in mijn achterhoofd dat Joran in het verleden veel gelogen heeft, dus er wordt nu onderzoek gedaan naar zijn uitspraken. Medio april is het onderzoek afgerond en dan mag er meer naar buiten komen.”

FBI
,,Ik had in mijn hoofd dat de FBI achter me aan zou komen. Daar was ik zeker van en ik gebruikte cocaïne. De dag dat ik Stephany leerde kennen – in een casino, red. – wilde ik met haar drugs gebruiken in mijn hotel.” 

Van der Sloot ging zo ver dat hij dacht dat Stephany een FBI-agent was. Grijnzend: ,,Als je zelf geen drugsgebruiker bent, kun je je dat niet voorstellen… Dat is de reden dat ik haar vermoord heb. Hoe raar dat ook klinkt, dat is toch de waarheid. Dat ontken ik niet en dat heb ik hier ook geaccepteerd. Ik had net zo goed niets kunnen accepteren. Het helpt mijzelf ook om hiermee te leven.”

Natalee
Woensdag liet Van den Heuvel weten dat de fragmenten van het video-interview bedoeld zijn als zogenaamde teasers voor een programma dat is verkocht aan Amerika. Woensdag lekte het eerste deel, waarin Van der Sloot praat over zijn betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway, voortijdig uit.