Justitie eist negen jaar cel voor brute moord op Rudi Schouten

BREDA – De hoofdverdachte van de brute moord op Rudi Schouten in Breda, Pearl S., verklaarde maandag in de rechtbank dat Schouten hem met een mes aanviel. “Ik schoot omdat hij een mes pakte, ik was in paniek!”, zo verklaarde S. Justitie eiste maandag negen jaar cel tegen S.

.

Ruzie uitpraten
S. zei maandag dat hij op de dag van de moord met Rudi had afgesproken om een ruzie uit te praten. “Ik gaf hem een hand en toen sloeg hij opeens om. Hij wilde uithalen.” Volgens S. ontweek hij de klap en zag hij ineens iemand met een bijl. Schouten zou toen een mes tevoorschijn hebben gehaald en op S. zijn afgestapt. “Toen pakte ik mijn wapen uit mijn zak en begon te schieten.”

Volgens de broer van het slachtoffer is het verhaal van S. complete onzin. Rudi zou juist zijn aangevallen door S. en andere mannen. Hij schoot zijn broer met een bijl te hulp.

Met priem gestoken
Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april vorig jaar op klaarlichte dag neergeschoten in de Cypresstraat. Hij werd ook gestoken met een priem Uiteindelijk overleed hij aan zijn verwondingen. 

De politie pakte in oktober vier mannen uit Breda en Etten-Leur op voor betrokkenheid bij de moord.  Alle vier de mannen zijn lid van motorclub Satudarah. Onder hen hoofdverdachte Pearl S. 

Schouten was zelf ook geen onbekende van de politie. Hij had diverse veroordelingen op zijn naam staan. Zo zat hij zelf een celstraf uit voor poging tot moord, omdat hij in Breda op een huis had geschoten van iemand met wie hij ruzie had.