Justitie: verdachte moord Anne Faber moet eerdere straf volledig uitzitten

Justitie wil dat Michael P., de verdachte van de moord op de Utrechtse Anne Faber, zijn straf voor verkrachtingen en afpersingen in Nijkerk volledig uitzit. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie geen recht op voorwaardelijke invrijheidsstelling in die zaak, omdat hij zich ondertussen ernstig heeft misdragen. Hij moet daarom de volle twaalf jaar cel waartoe hij is veroordeeld, uitdienen.

 

Dat heeft de behandelend officier van justitie gezegd. De rechtbank in Arnhem behandelt komende donderdag de vordering van justitie om voorwaardelijke invrijheidstelling van P. achterwege te laten.

Michael P. zit nu vast omdat hij op 29 september vorig jaar Anne Faber van haar fiets trok, verkrachtte en doodde en daarna haar lichaam begroef in Zeewolde, zoals hij heeft bekend. Daarvoor is hij nog niet veroordeeld.

De man uit Zeewolde verkrachtte in 2010 twee meisjes in Nijkerk op zeer brute wijze. Ook pleegde hij straatroven. Omdat hij weigerde mee te werken aan psychisch onderzoek, kreeg hij geen tbs opgelegd. De man zou dit jaar voorwaardelijk klaar zijn met zijn straf in de Nijkerkse zaak. (ANP)