Justitie wil Wim S. nog steeds 18 jaar de cel in hebben voor moord op Heidy Goedhart

DEN BOSCH – Justitie wil dat de celstraf van achttien jaar voor Wim S. overeind blijft. De man zou zijn vriendin Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel met een steen op het hoofd hebben geslagen en gewurgd, omdat hij verder wilde met een andere vrouw. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste de straf maandag bij het gerechtshof in Den Bosch.

De 34-jarige Goedhart werd in december 2010 dood gevonden in haar achtertuin. Volgens S. was er ingebroken. Het huis was ook overhoop gehaald, maar er waren geen inbraaksporen. Ook was er niets gestolen.

S. werd enkele maanden na de moord opgepakt, maar vanwege een gebrek aan bewijs drie maanden later weer vrijgelaten. Justitie zette daarna een grootscheepse undercoveroperatie op touw, die in september 2014 in Marbella tot een bekentenis leidde aan een geheim agent. S. trok de biecht na zijn aanhouding weer in.

Geslagen met klinker
De man zou zijn vriendin op die avond in december hebben opgewacht met een steen in zijn hand. Hij sloeg haar met de straatklinker en wurgde haar. Daarna zou hij zelf het huis overhoop hebben gehaald om het op een inbraak te laten lijken.

Om geen argwaan te wekken bij de politie, pakte hij het lichaam van Heidy vast voor de ogen van de agenten. Hij knuffelde haar lichaam en huilde om haar dood.

‘Ik heb het echt niet gedaan’
De rechtbank vond de bekentenis geloofwaardig en veroordeelde S. in mei 2016 tot achttien jaar celstraf. S. herhaalde zijn ontkenning maandag bij het hof. “Ik ben onschuldig, ik heb het echt niet gedaan”, zei hij.

De twee kinderen die Heidy Goedhart en Wim S. samen hadden, zijn ondergebracht bij verschillende pleeggezinnen. S. is een nieuw gezin begonnen met de vrouw met wie hij tijdens zijn relatie met Heidy Goedhart vreemdging.