Juweliersvrouw Margo: ‘Mijn man is dood door een Marokkaan’

Juweliersvrouw Margo: 'Mijn man is dood door een Marokkaan'

De juwelierszaak van Margo is acht keer overvallen door vooral Marokkanen. Haar man stierf na de laatste overval. “De gevolgen zijn hem fataal geworden.”

“We zijn acht keer overvallen. Bij de laatste overval belandde mijn man Jos door een val in een rolstoel. Na een worsteling met een van de overvallers viel hij in een diepe bouwput en brak zijn rug. Hij werd nooit meer de oude. Begin vorig jaar stierf hij. Aan een hartaanval. De gevolgen van de laatste overval zijn hem uiteindelijk fataal geworden. Mijn man is er niet meer door een vreselijke daad van een Marokkaan; zo zie ik het wel.”

Niet meer welkom
“Een van de Marokkanen heeft 5,5 jaar gevangenisstraf gekregen. De andere Marokkaan kon niet worden gepakt; te weinig bewijs. Hij had een strafblad van 13 kantjes.”

Door alles wat ze heeft meegemaakt kan Margo zich vinden in de uitspraken van Wilders: “Criminele Marokkanen moeten we niet in ons land toestaan. Ze zorgen voor problemen waar niemand op zit te wachten.”

ze vervolgt: “Op een gegeven moment hebben wij jonge allochtonen niet meer in de zaak toegelaten. Ze waren niet meer welkom. Als er drie van die gasten voor je eigen voordeur staan, laat je ze toch ook niet binnen? Ze hebben hier niets te zoeken, ze kunnen niets kopen.”

Rouw
Na de dood van haar man is Margo met de juwelierszaak gestopt. Ze is met haar gezin vertrokken uit Nijmegen en leidt nu een teruggetrokken bestaan om het verdriet van haar man te verwerken.

“Ik ben niet tegen alle Marokkanen. Ik ben tegen dat tuig dat het leven verziekt van anderen. Daarin heeft Wilders gelijk met zijn uitspraak: dat soort lui horen niet in ons land thuis en ik vind dat je dat moet kunnen zeggen.