Klaas Otto legt verklaring af over liquidatie Breda

No Surrender-oprichter Klaas Otto heeft een verklaring afgelegd over de liquidatie van Peter van der Linde. Dat bleek dinsdag bij een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Breda.

Van der Linde werd begin januari vorig jaar doodgeschoten bij een café in Breda.

De 43-jarige Corné R. uit Sprundel werd vorig jaar maart aangehouden omdat hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) het slachtoffer zou hebben neergeschoten. Tijdens de tussentijdse zitting besloot de rechtbank dat R. voorlopig blijft vastzitten.

Een andere verdachte, de 42-jarige Piet S. uit Etten-Leur, werd vorige week voor de tweede keer opgepakt vanwege betrokkenheid bij de liquidatie. Er zouden nieuwe aanwijzingen zijn gevonden dat hij iets te maken had met de dood van de 60-jarige Van der Linde. Hij werd eerder al in mei 2017 aangehouden.

Samen met Peter van der Linde maakte Piet S. deel uit van de vriendenkring van Klaas Otto. S. zou schulden hebben opgebouwd bij beide mannen.

Verklaring

Vorige maand zei Otto dat hij justitie wilde vertellen “hoe het zat” met de liquidatie in Breda. Dinsdag werd duidelijk dat hij op 4 april bij de politie een verklaring heeft afgelegd. Het is nog onbekend wat hij precies heeft verteld.

Justitie heeft ook Otto op het oog als verdachte bij liquidaties. Het is nog niet zeker of het ook om deze liquidatie gaat.