Koen Everink dood aangetroffen in eigen woning

ee

Zakenman Koen Everink is vrijdagmorgen dood aangetroffen in zijn eigen huis. Dat heeft zijn advocaat bevestigd. De politie doet onderzoek in de woning aan de Hoflaan in Bilthoven.

Buurtbewoners vertellen dat Everink nog in het huis woonde. ,,Zijn Porsche staat nog voor de deur.” Later werd die auto door de politie meegenomen voor technisch onderzoek. Ook het bedrijf van Everink staat ingeschreven op het adres, dat volgens het kadaster 853 vierkante meter telt.

Het hele blok woningen aan de Hoflaan is afgezet door de politie. Rechercheurs in witte pakken doen sporenonderzoek in het pand. Dat onderzoek gaat nog geruime tijd duren, laat de politie weten. Eerder op vrijdagmorgen kon de politie nog niet bevestigen dat het om Everink gaat. ,,Daar is het nog te vroeg voor.” Om half 12 werden zwarte schermen rondom de woning gezet.

Om tien voor negen vrijdagmorgen werd een traumahelikopter naar het pand gestuurd, die even later werd geannuleerd. De politie bracht om kwart over negen naar buiten dat er een overleden persoon gevonden was. Een uur later werd gemeld dat het om een mogelijk misdrijf gaat.

Zwarte schermen rondom de woning © AD.

Sensation
Everink deed in 2012 aangifte tegen Badr Hari vanwege mishandeling tijdens het dancefeest Sensation. De twee ontmoetten elkaar toen in een skybox in de Amsterdam Arena, waar het feest gehouden werd. Hari gaf Everink een kopstoot en deelde meerdere klappen uit. Everink hield blijvend letsel over aan die nacht.

Na een slepende rechtszaak werd Hari in oktober 2015 veroordeeld tot veertien maanden cel. Van de veertien maanden had Hari er al acht in voorarrest uitgezeten, waardoor hij nog zes maanden zou moeten zitten. Hij ging na de uitspraak in cassatie, waardoor hij op vrije voeten is. Na de uitspraak kondigde Hari aan naar Marokko te gaan.

Hari’s advocate Bénédicte Ficq noemt de dood van Everink ‘heel treurig en choquerend’. Verder wilde ze er niet verder op ingaan.