Kopstuk ’martelbende’ is sportschoolhouder Robin van O. (40)

De 40-jarige man die door de politie wordt gezien als brein achter de drugsorganisatie die een martelkamer bouwde in Brabant, is de Utrechtse sportschoolhouder Robin van O. (40). Van O. is al in juni opgepakt in Den Haag in een peperduur penthouse. Dat melden diverse goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf.

De landelijke eenheid van de politie wil niets zeggen over de achtergrond van de verdachte. Van O. maakte deel uit van een groepering die zich ’de alliantie’ noemde en bestond uit diverse criminele groeperingen die een front vormden tegen de topcrimineel Ridouan Taghi. Een van de mannen uit die alliantie was Hamza Ziani (34) die in Spanje werd geliquideerd in 2018.

Het sportschoolpand van Van O. werd diverse malen beschoten in de laatste jaren. De vorige maand opgepakte Van O. wordt in de onderwereld met meerdere geweldsmisdrijven in verband gebracht. Hij werd door de politie ook gehoord voor de verdwijning van de crimineel Churisan Allen uit Utrecht. Die deed klusjes voor de sportschool.