Kopstuk Mocro-maffia gaf opdracht om misdaadjournalist Martin Kok te vermoorden’

Ridouan Taghi, kopstuk van de Mocro-maffia en Nederlands meest gezochte crimineel, zou opdracht hebben gegeven voor de moord op misdaadjournalist Martin Kok. Dat zegt Anouar B., een Nederlands-Marokkaanse crimineel die in Marokko vastzit voor de moord op de zoon van een rechter.

Martin Kok werd in december 2016 geliquideerd bij seksclub Bocaccio in Naarden. Volgens Anouar B. was de verdachte in de zaak, Ashraf B., ook aanwezig bij die seksclub. Ashraf B. ontkent echter iets te maken te hebben met de moord.

‘Taghi gaf opdracht’

Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte in de moordzaak willen de verklaring van Anouar B. over de rol die Ridouan Taghi zou hebben gespeeld in de moord op Kok niet bevestigen, meldt De Telegraaf.

Daarnaast zeggen de advocaten van Anouar B. en Ashraf B. dat de Anouar B. zou zijn gemarteld tijdens het verhoor in Marokko.

Anouar B. zit in Marokko vast voor de moord op de zoon van een rechter. B. probeerde echter de crimineel Mustafa F. om te leggen, maar verwisselde de twee personen. In Nederland wordt hij nog steeds verdacht van het plaatsen van een bom onder de auto van Kok.