Lek in zaak-Roelvink


Dave Roelvink is een van de verdachten in de beruchte zaak waarbij spullen uit een villa verdwenen na een ’seksfeest’.
 Een politieagent van het korps Amsterdam is de laan uitgestuurd nadat hij zich heeft bemoeid met het politieonderzoek van een ander politiekorps naar Dave Roelvink en zijn kompanen. Dat bevestigen meerdere goed ingevoerde bronnen

Dave Roelvink is een van de verdachten in de beruchte zaak waarbij spullen uit een villa verdwenen na een ’seksfeest’.

 De inmiddels op straat gezette agent van het Amsterdamse korps was bevriend met vrienden van Dave Roelvink. Tegen de zanger en zijn vrienden liep op dat moment een strafrechtelijk onderzoek, omdat zij verdachten zijn van de omvangrijke diefstal bij de familie Pach in het Noord-Hollandse Burgerbrug. Daar eindigde een fuif in een wild drank- en seksfeest, waarbij de dochter des huizes werd gefilmd terwijl zij seksuele handelingen verrichte. Later bleek dat er voor vele tienduizenden euro’s aan kostbaarheden uit de familievilla waren verdwenen.Magnolia’

Agenten van de politie Noord-Holland voerden vervolgens het onderzoek ’Magnolia’ uit, in de hoop de daders te pakken. Vijf verdachten, onder wie Roelvink, moeten daarvoor in november voor de rechter komen. De inmiddels ontslagen Amsterdamse diender heeft vermoedelijk via de telefoon zijn vrienden over het Magnolia-onderzoek geïnformeerd, waarna een intern onderzoek werd gestart. De officier van justitie meldde dat er een onderzoek naar de diender liep. De advocaten van de verdachten hebben de op straat gezette agent vervolgens als getuige opgeroepen. Hij is eveneens verhoord.

Advocaat Yehudi Moszkowicz, die de twee medeverdachten Jocelino de S. en Gijs S. in de stafzaak bijstaat, bevestigt dat de agent ,,naar aanleiding van een onderzoek in dit dossier een verstrekkende disciplinaire maatregel heeft gekregen. Dat onderzoek heeft geen consequenties.”

De politie-eenheid Amsterdam wil niet inhoudelijk op de zaak reageren. „Over deze zaken doen we nooit mededelingen”, aldus een woordvoerder.