Man (35) opgepakt voor lastigvallen jonge meisjes in Apeldoorn, mogelijk link met onrust in Zwolle

Een 35-jarige man uit Heerde is gisteravond aangehouden voor het lastigvallen van jonge meisjes in Apeldoorn. Mogelijk heeft hij ook iets te maken met soortgelijke zaken in Zwolle.
Bas Tijhaar

Dat meldt de politie vandaag. De man wordt verdacht van, zoals de politie het noemt, ‘het vertonen van hinderlijk gedrag in de richting van meisjes’.

Man valt jonge meisjes lastig in Apeldoorn en Zwolle: ‘Wees alert, maar begin geen klopjacht’
Lees meer
De man kon worden opgepakt nadat een alerte getuige contact opnam met de politie na een incident in Apeldoorn. Daar sprak een man op hinderlijke wijze meisjes aan. Agenten controleerden de man en noteerden zijn gegevens.
Aanhouding
Uit onderzoek dat volgde, bleek dat de man mogelijk vaker kinderen heeft aangesproken. Deze verdenking was voldoende om hem op een later moment alsnog aan te houden.
De verdachte zit vast en wordt verhoord. Onderzocht wordt of hij mogelijk iets te maken heeft met recente zaken in de wijken Stadshagen en Holtenbroek in Zwolle.
Meisjes van 10 jaar
Ouders in Zwolle en Apeldoorn sloegen onlangs alarm nadat een man zich hinderlijk gedroeg tegen meisjes van rond de 10 jaar. De politie kreeg al sinds begin april meldingen. De man reed in een auto en was op meerdere plekken gesignaleerd.
Vanwege de onrust die dit alles in de buurt veroorzaakte, kaartte de politie de situatie aan op sociale media. Daarbij werd ook opgeroepen geen ‘klopjacht’ te starten.