Man steelt diamant van 40.000 euro uit Amsterdamse juwelierszaak

Een diamant ter waarde van 40.000 euro is in februari uit een Amsterdamse juwelierszaak gestolen. Dat meldt de politie vandaag. Zij zijn op zoek naar een man die de vermoedelijke dader is. Er zijn foto’s van hem verspreid.
Marith Attasio

Op 4 februari betrad de verdachte rond 13.40 de juwelierszaak aan de Weteringschans. Daar wilde hij twee soorten diamanten bekijken. De verkoopster hielp de man aan een aparte tafel en liet hem de diamanten zien. Volgens de politie wilde de man de verkoopster een aantal keer afleiden. Zo haalde hij de diamanten een aantal keer in en uit het hoesje en morste hij koffie, zodat de verkoopster een doekje moest halen.

Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen
Lees meer
De twee begaven zich vervolgens naar een andere ruimte, omdat de man meer sieraden wilde zien. De man gaf na een gesprek met een verkoopster aan terug te komen zodra hij een vriend had gehaald. Hij verliet de winkel en op het moment dat de verkoopster weer terugkwam bij de tafel, zag ze dat een van de twee diamanten ontbrak. De man had ongezien de diamant met een waarde van 40.000 euro weggehaald.
Signalement
De politie meldt dat de verdachte na de diefstal richting de Spiegelgracht en het Leidseplein is gelopen. Het gaat om een man met een licht getinte tot getinte huidskleur tussen de 40 en 50 jaar oud. Hij had toen zeer kort donker haar, een normaal postuur en had een bril op. Op 4 februari droeg hij een wit overhemd met een donkere stropdas en een lange donkere jas eroverheen, een blauwe nette broek met zwarte glimmende leren schoenen eronder.

De verdachte van de diamantdiefstal op bewakingsbeelden. © Politie