Mark de J. had gokschulden, ook bij Koen Everink’ ( 63.000 euro )

23Mark de J., de tenniscoach die wordt verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, zou grote pokerschulden hebben gehad. Alleen al op de site PokerStars zou De J. in een paar jaar tijd bijna 63.000 euro hebben verloren. De 29-jarige Rotterdammer zou ook een schuld van 80.000 euro bij Koen Everink hebben gehad. Over dat bedrag zou ruzie zijn ontstaan.Dat beweren ingewijden uit de pokerwereld tegenover de site Pokernews.nl. Zij deden een rondvraag nadat het AD zaterdag meldde dat De J. tot voor kort actief leek in de online pokerwereld. Op een pokerforum bood hij grote geldbedragen aan die hij wilde omruilen in een andere elektronische munteenheid. Het afgelopen jaar probeerde De J. grote bedragen om te ruilen, van soms 10.000 tot 30.000 dollar per keer. 

Link
Bovendien meldt een bron aan het AD dat er bij de politie inmiddels een verklaring ligt van een tennisser dat De J. inderdaad gok- en pokerschulden heeft. Onbekend is of in die verklaring ook een link met Koen Everink wordt gelegd.

Voor een recreatief pokeraar, speelde Mark de J. opvallend vaak poker online. Met over het algemeen relatief kleine bedragen als inzet, wist hij in duizenden potjes toch bijna 63.000 euro te verliezen op PokerStars, de grootste online pokersite ter wereld. Begin van dit jaar verloor De J. nog 3300 euro op de site. Volgens insiders speelde hij vaak, maar kon hij er bar weinig van. Desondanks bleef hij spelen.

Dreigement
Pokernews.nl meldt dat Koen Everink geld aan De J. zou hebben geleend, maar dat Everink het geld op korte termijn terug wilde hebben. Het zou gaan om 80.000 euro. Everink zou daarbij gedreigd hebben om de gokproblemen van De J. openbaar te maken.

Koen Everink kende De J. sinds een paar jaar. Everink trok veel met tennissers op, vooral met de Nederlandse profspeler Robin Haase. Mark de J. was sinds 2014 coach van Haase. Miljonair Everink – rijk geworden in de reiswereld – reisde als pure hobby vaak mee naar toernooien en fungeerde als een soort ‘loopjongen’ voor Haase.