Meisjes maken selfie tijdens doodslaan vrouw

11

LEEDS – Twee Britse meisjes worden ervan verdacht een 39-jarige vrouw te hebben doodgemarteld. Terwijl de vrouw smeekte voor haar leven, poseerden de twee lachend voor een selfie die ze via Snapchat verstuurden. Toen de twee werden afgevoerd door de politie, maakten ze nog een selfie in de politiewagen.


Achterin de politiewagen maakten de twee nog een foto.
Achterin de politiewagen maakten de twee nog een foto.Foto: Snapchat

De selfies dienen als bewijsmateriaal in de gruwelijke zaak, schrijft de Daily Mirror. Volgens de aanklager was het martelen tijdens het maken van de eerste foto al begonnen. De verdediging wijst er echter op dat de vrouw nog geen verwondingen heeft op de foto.

De 39-jarige Angela Wrightson werd in 2014 dood gevonden door haar huisbaas. Haar woning zat vol met bloedspetters. Ze was deels ontkleed en er was modder gesmeerd op haar geslachtsdelen.

Ze bleek doodgeslagen met verschillende objecten in haar huis, waaronder de televisie en een vaas. Volgens justitie duurde de mishandeling van half acht ’s avonds tot drie uur de volgende ochtend.

De meisjes, die nu 14 en 15 jaar oud zijn, zouden vervolgens zelf de politie gebeld hebben voor een lift naar huis. Terwijl ze met de centrale belden moesten ze onophoudelijk giechelen.

De rechtszaak tegen de meisjes gaat nog verder.